Меню
Количка
Безплатна доставка за всички поръчки над 70 лв. 
*За поръчки под 70 лв. доставката е в размер на 6 лв.

Тефтери, планери и моливи

История на тефтерите и тетрадките


Тефтери 1 цена
Тефтери - цена и качество

Може би някои от вас знаят, че хартията е измислена в Китай, но знаете ли, че през 14 и 15 век,  тефтерите и тетрадките обикновено са правени на ръка,  като отделни празни листове, на които всеки, който е пишел е чертал сам редовете си. След като се изпишат листовете, те се свързват и се правят на тефтери. През 1690 г немецът Уилям Ритенахус създава първата фабрика за хартия в Северна Америка, а през 1770г. Джон Тетлоу патентова машина, която чертае редовете на хартията. През 1888 работник от фабрика за хартия създава първият пад от хартия,  като използва останките от производството. След това през 1906г се появява и първите тетрадки „The big chief notebook”, които стават популярни през 60те години на 20 век, а след няколко години се появяват тефтерите и тетрадките със спирала, после джобните тефтери. Масовото производство и популяризирането на тетрадките и тефтерите става през ранните 70 години на 20 век. 

След това се появяват много различни компании произвеждащи тетрадки и тефтери и въпреки, че днес всичко е толкова дигитализирано, не се очаква в скоро време да спрем да пишем на хартия и да използваме тефтери и тетрадки. 

Интересен факт, е че тетрадките и тефтерите си имат свой празник. От няколко години насам се празнува Националния ден на тетрадките и тефтерите, който се празнува третата неделя на месец май.


Защо е препоръчително да имаме тефтери или тетрадки, в които да пишем на ръка


- Мозъкът се ангажира по различен начин, когато пишем нещо на ръка, вместо на клавиатура или тъч скрийн. Проучвания показват, че писанието на ръка подобрява паметта.  Пишете по-често в тефтерите си, за да тренирате мозъка си!

- В дигитализираната ера, в която живеем, писмо, тефтер, дневник или бележка написана на ръка за някого има много по-голяма стойност и е доста по-интимно и показва внимание.

- Когато децата или възрастните учат, много по-лесно се запомня информацията написана на ръка.


За какво може да използвате тефтерите


Тефтери 2 оферта
Тефтери - научете повече

В днешно време разнообразието на тефтери е толкова голямо, предлагат се в различни големини, с редове, с точки, с празни бели листа, с твърди или меки корици, с дата, дните от седмицата, цветни или черно бели и всякакви други разновидности. Един от най-практичните подаръци са тефтерите, тъй като те могат да послужат за много неща и никога един тефтер повече не е излишен. Най-често тефтерите се използват за записки на текущи и бъдещи задачи или информация,  но ние ще ви представим няколко идеи за какво друго може да използвате тефтерите си.

- Един от също много популярните начини за използването на тефтерите, като дневници за спомени. С годините по-далечните преживявания могат да избледнеят, затова записването им в тефтер е един страхотен начин

- Много психолози препоръчват воденето на дневник, като  разтоварваща терапия, може да превърнете някой от тефтерите си в дневник. Твърди се, че писането на мисли и чувства по 5-10 минути на ден влияе положително при напрежение и стрес.

- Тефтерите са идеални да изразите креативността си, малки рисунки или скици в свободното време са също доказан метод за разтоварване.

- Тефтерите могат да бъдат планери, с които лесно да следите задачите и ангажиментите си. В днешно време, с натовареното ни ежедневие доста често забравяме или пропускаме някои задачи.

- Поставете си месечни или годишни цели и използвайте тефтерите си за проследяването на тези цели. 

- Една добра идея за използването на тефтер е да записвате сънищата си, кой знае, може да намерите нещо интересно в тях.

- Ако обичате да пътувате, може някой от тефтерите ви да се превърне в дневник за пътувания, където да събирате впечатленията си, снимки от местата, които сте посетили и спомени.

- Следете здравето си, лекарствата или добавките, които пиете, както и как ви се отразяват те, като ги записвате в някой от тефтерите си, така след време ще имате здравната си история.

- Може да използвате някои от тефтерите си при планиране на голямо събитие в живота си, като сватба например

- Един от най-сантименталните подаръци за вашите деца, когато пораснат, могат да бъдат тефтери, изписани със спомени и готини случки от детството им, придружени със снимки. 

- Използвайте тефтери,  за да напишете историите на своите родители, баби и дядовци, които да се предават през поколенията, няма нищо по-хубаво от това всеки да знае от къде произлиза и кои са били неговите предци.

- Друга идея за използване на тефтер, е като албум. Може да залепите снимки от най-важните моменти в живота си, придружени с текст, ще останат вечен спомен за вас.

- Като споменахме предци и история, какво по-хубаво нещо има от храната приготвена от баба?  Събирайте рецептите на любимите ви ястия в тефтери, които да предадете на следващите поколения.


Тефтерите, които предлагаме в H EARTH YOU


Тефтерите, които предлагаме в H EARTH YOU са на марката KARST, които създават тефтери, тетрадки и скицници с хартия направена от камък, с цел по-малкото изсичане на дървета, които са изключително ценни за живота ни на планетата. Хартията се прави от калциев карбонат, който е отпадъчен материал от строителната индустрия,  смесва се с нетоксична смола и така се създават каменните тефтери и тетрадки.


Предимствата на тефтерите от камък


Тефтери 3 - мнения
Тефтери - голямо разнообразие

- Хартията на тефтерите е по-ярка и гладка, което я прави изключително приятна за писане и рисуване, моливите и химикалите се плъзгат с лекота по страниците.

- Хартията на тефтерите е водоустойчива, не се притеснявайте ако без да искате разлеете нещо върху нея, само попийте и можете да продължите да рисувате или пишете върху нея.

- Тефтерите, тетрадките и скицниците от камък са по-добри към природата, тъй като не се използват дървета, вода, белина, киселини и токсични химикали. 

- Тефтерите на KARST могат да бъдат рециклирани в контейнерите за пластмаса


Предлагаме тефтерите на KARST с различен цвят корици, с редове или точки, за да изберете любимият си цвят и да творите с удоволствие. Комбинирайте тефтерите с моливите на KARST, които също са изработени без дърво. Тефтери 10
Тефтери - Разгледайте при нас!
Марка: Karst Модел: 4254
Сет от два броя включващ една тетрадка с редове и една с празни страници, за да ангажирате любопитството на лявата и дясната части на мозъка. А5 тетрадките са изработени от висококачествена, устойчива и рециклируема каменна хартия. Уникалният, екологичен материал е без киселини, ярко бял и водоустой..
36.00 лв.
без ДДС:36.00 лв.
Марка: Karst Модел: 4251
Моливите без дърво се предлагат като комплект от 5 плътни графитни молива. Изработени от 100% чист графит с твърдост 2B. С матово покритие за поддържане на пръстите чисти.без използване на дървесинатвърдост 2Bдължина: 142 ммс матов завършек.Разгледайте всички продукти на KARST!..
40.00 лв.
без ДДС:40.00 лв.
Марка: Karst Модел: 4250
Тефтерът на Karst е създаден от творци за творци, с ясната идея, че един тефтер трябва да е повече от просто колекция от бели листа.  Водоустойчивото покритие на страниците ще ги предпази от абсорбиране на влага от бързи сутрешни кафета. Гладката текстура на страниците и плоската подвързия..
49.00 лв.
без ДДС:49.00 лв.
Марка: Karst Модел: 3498
Джобен тефтер А6, идеален за носене навсякъде, за да записвате най-важните неща. Подвързан с конец и направен от рециклируем камък и безвредни смоли. Хартията на KARST е:водоустойчива и с резистентни на късане страницирециклируема и без използването на дърветас 60% по-малко въглероден отпечатък..
19.00 лв.
без ДДС:19.00 лв.
Марка: Karst Модел: 3497
Перфориран скицник от каменна хартия, предназначен за художници, изследващи мокри и сухи техники. Неговите уникални листове от каменна хартия са с дебелина 200 микрона (еквив. 240 gsm) и са водоустойчиви, гарантирайки абсолютно нулево пропускане. Капакът е от луксозна, черна веган кожа за първокласе..
58.00 лв.
без ДДС:58.00 лв.
Марка: Karst Модел: 2052
Седмичен планер за бюро, изработен от рециклируема каменна хартия. Подвързан в горният край и с перфорирани страници, за по-голямо удобство. С пространство за проследяване на седмичните задачи и зона с точкова мрежа за скици или бележки. Идеален за ежедневна употреба. водоустойчиви и резис..
56.00 лв.
без ДДС:56.00 лв.
Марка: Karst Модел: 2051
Цветни моливи - 24 броя, изработени изцяло от графит, които са 5 пъти по-издръжливи и ще рисувате 5 пъти повече от стандартните моливи. Направени са с матово покритие, за да не цапат ръцете при използване. Проектирани специално за използване с хартия Karst, но подходящи за всички видове хартия...
118.00 лв.
без ДДС:118.00 лв.
Марка: Karst Модел: 876
Сет от два броя включващ една тетрадка с редове и една с празни страници, за да ангажирате любопитството на лявата и дясната части на мозъка. А5 тетрадките са изработени от висококачествена, устойчива и рециклируема каменна хартия. Уникалният, екологичен материал е без киселини, ярко бял и водоустой..
36.00 лв.
без ДДС:36.00 лв.
Марка: Karst Модел: 873
Тефтерът на Karst е създаден от творци за творци, с ясната идея, че един тефтер трябва да е повече от просто колекция от бели листа.  Водоустойчивото покритие на страниците ще ги предпази от абсорбиране на влага от бързи сутрешни кафета. Гладката текстура на страниците и плоската подвързия..
49.00 лв.
без ДДС:49.00 лв.
Марка: Karst Модел: 872
Тефтерът на Karst е създаден от творци за творци, с ясната идея, че един тефтер трябва да е повече от просто колекция от бели листа.  Водоустойчивото покритие на страниците ще ги предпази от абсорбиране на влага от бързи сутрешни кафета. Гладката текстура на страниците и плоската подвързия..
49.00 лв.
без ДДС:49.00 лв.
Марка: Karst Модел: 871
Тефтерът на Karst е създаден от творци за творци, с ясната идея, че един тефтер трябва да е повече от просто колекция от бели листа.  Водоустойчивото покритие на страниците ще ги предпази от абсорбиране на влага и от бързи сутрешни кафета. Гладката текстура на страниците и плоската подвърз..
49.00 лв.
без ДДС:49.00 лв.
Марка: Karst Модел: 869
Тефтерът на Karst е създаден от творци за творци, с ясната идея, че един тефтер трябва да е повече от просто колекция от бели листа.  Водоустойчивото покритие на страниците ще ги предпази от абсорбиране на влага от бързи сутрешни кафета. Гладката текстура на страниците и плоската подвързия..
49.00 лв.
без ДДС:49.00 лв.
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)