Меню
Количка

Натурална козметика и грим

Kакво е натурална козметика и как ние избрахме марките и продуктите в H EARTH YOU

Натурална козметика 1 - висококачествени продукти
Натурална козметика от Hearth YOU


Натурална козметика се смята, че е тази, която се прави от природни суровини, най-често растителни и на минерална основа. За съжаление все още няма точно приети стандарти, определящи критериите, по които можем да разпознаем натуралната козметика, затова и на този етап всеки може да тълкува понятието според собствените си виждания и разбирания. Хубаво е все пак да уточним някои факти за натуралната козметика, които са погрешно разбрани, за да сме по-прецизни и информирани в избора си за натурална козметика.


Факти за натуралната козметика:

Натурална козметика – съдържание на синтетични съставки

Много често се смята, че натуралната козметика не включва синтетични съставки и химия, но в крайна сметка това е невъзможно, тъй като химията е 

навсякъде около нас. Много от натуралната козметика включва минимум стабилизатори и/или консерванти, за да могат продуктите да достигнат до крайния потребител и да са годни за употреба по-дълго време. Има и продукти, на които пише „натурална козметика“ и съставките им са естествено добити, като например петрол или живак, но определено не са съставки, които препоръчваме да слагате върху кожата си.


"Веган" натурална козметика                                     

Още едно от схващанията за натуралната козметика е, че „натурална“ означава „веган“, но натуралната козметика може да включва животински продукти, като мед, слуз от охлюв, рибен колаген и други. Хубаво е да сме наясно, че някои от тези съставки за натурална козметика са добити или извлечени по изключително мъчителен начин за животните.


"Органична" натурална козметика:

Също така,  разбирането, че всяка натурална козметика е органична е грешно. За да се нарече една съставка, органична, то суровината трябва да е отглеждана в почва без пестициди и изкуствени торове. Един продукт може да е изцяло растителен, в същото време всички суровини да са пръскани с пестициди, и етикета „растителен“ или „натурална козметика“ да подведе потребителя, че е продукт, който е добър за кожата.


 

Какво за нас е натурална козметика и какви са нашите продукти

 
Темата за натуралната козметика и натуралните продукти е доста обширна и за всеки може да има различно определение, затова ние решихме да ви споделим какво за нас е натурална козметика, за да разберете по-добре избора ни на натурална козметика, продукти и марки в H EARTH YOU.
 
Създадохме H EARTH YOU, с идеята да съберем на едно място марки и продукти, които са добри и отговорни към хората и природата. Всички марки и голяма част от продуктите им тестваме преди да решим дали да ги предлагаме в магазина ни.
Натурална козметика 2 - разгледайте нашите предложения
Натурална козметика - вижте още

 

Как да изберем натурална козметика

 
При избора на натурална козметика, за нас продуктите и марките трябва да отговарят на определени критерии.
 

Нашите критерии за продукти и натурална козметика:

 
-       да са максимално чисти – тоест да не съдържат доказани токсични съставки, такива които са карциногенни, влияят на ендокринната система или върху здравето на човек, като цяло.
-       да не са тествани върху животни – ние изключително много обичаме животните и смятаме, че никой няма право да измъчва и използва за опити живи същества ако те изрично не са дали съгласието си.
-       Избягваме натурална козметика със съставки, които са добити чрез жестокост върху животни. Много хора нямат представа какви ужасяващи съставки извлечени от животни има в козметичните продукти, а начина, по който се измъчват или убиват животните, за да може да сме по-красиви е още по-отблъскващо.
-       марките, които създават натуралната козметика да са максимално прозрачни какво се случва по веригата от добиването на суровините, през производството, до стигането на продукта до крайния клиент и да произвеждат натурална козметика във фабрики където се плаща справедливо на служителите.
-       опаковките също са от голямо значение, би било чудесно да изключим изцяло пластмасата от опаковките на продуктите, тъй като освен, че те са главен замърсител, самото им производство също има отрицателно действие за околната среда. Но за момента не всяка формула на продукт и марка може да се откаже изцяло от пластмасата. Затова ние предлагаме и натуралната козметика в опаковки, в които има пластмаса, която е или рециклирана или може да бъде рециклирана, защото след разговор с някои марки, се оказва, че процеса на замяна на опаковките не е толкова лесен и бърз. Естествено имаме и марки с продукти в стъклени или изцяло алуминиеви опаковки, натурална козметика в кутии със семена, които можеш да посадиш и тн.
-       за нас е плюс, когато видим, че дадена марка на натурална козметика прави избор на съставките в продуктите си мислейки и за природата и избира такива, които по-лесно се възобновяват. Също така е предимство и ако самата марка участва във възобновяването на ресурсите, които използва за натуралната козметика, която произвежда или участва в различни инициативи, които са в полза на нашата планета или нейните обитатели.
-       не на последно място избираме марките и по ефикасността на продуктите й. Както споменахме по-горе ние използваме минимум по няколко продукта на всяка марка с натурална козметика (а и от всички останали категории продукти, които предлагаме), преди да решим дали тя да бъде част от H EARTH YOU или не. Това ни дава спокойствието, че когато сме пробвали дадена натурална козметика и ни е допаднала, можем да я препоръчаме и на вас.
Натурална козметика 3 - Розова кварцова вода за лицеНатурална козметика - разгледайте козметиката ни с кристали
       

Сертифицирана натурална козметика

Натурална козметика 3 - най-доброто решение
Натурална козметика - разгледайте предложенията ни
 
Повечето от марките за натурална козметика, които предлагаме имат сертификати, които доказват, че са веган, органични, продуктите им са създадени без насилие над животни, една от марките ни Odacité има серитифкат за слънцезащитните си продукти, че са безопасни за природата и моретата, т.е когато се намажеш с техният крем и се къпеш в морето или океана не вредиш на водните обитатели, на кораловите рифове и не замърсяваш допълнително околната среда, не е ли готино?
Страхотно е, когато марките за натурална козметика имат сертификати за техните продукти, тези сертификати обаче изискват освен работа върху съставките и продуктите и парични ресурси, които не всяка марка може или иска да похарчи. Това, че дадена марка няма сертификати, не я прави по-малко „натурална“ или непременно не можем да й имаме доверие за произхода на суровини и продукти. Това, което ние правим и ви съветваме и вие да правите е да се интересувате по-задълбочено, когато избирате продукти за себе си от натурална козметика, а и било то и от синтетичната, преди да решите дали да ги използвате. Ние все още се учим на толкова много неща за натуралната козметика и натуралните продукти, ще се радваме заедно да се учим и споделяме опита си и какви са ползите от използването на натурална козметика.

Какво е натурална козметика и как ние избрахме марките и продуктите в H EARTH YOU

Факти за натуралната козметика

Натурална козметика – съдържание на синтетични съставки

"Веган" натурална козметика

Органичнa натурална козметика

Какво за нас е натурална козметика и какви са нашите продукти

Как да изберем натурална козметика

Нашите критерии за продукти и натурална козметика 

Сертифицирана натурална козметика


Натурална козметика 10
Натурална козметика - Разгледайте при нас!
Слънцезащитен крем за лице с SPF50 Слънцезащитен крем за лице с SPF50
НОВ
Марка: Antipodes Модел: 5416
100% цинков слънцезащитен крем с естествен произход за лице с широкоспектърна UVA и UVB защита SPF50+. Серамидите и подхранващите растителни масла осигуряват грижа за кожата против стареене. Без бели и мазни отпечатъци. Идеалният слънцезащитен крем за рутинния ви грим. Без добавен аромат. Естест..
82.00 лв.
без ДДС:82.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4975
Хидратиращо, кадифено меко масло за тяло, направено с изцяло натурални съставки. Неговата подхранваща формула е обогатена с естествени масла , като масло от ший, какаово масло, масло от манго и масло от конопено семе, които омекотяват, изглаждат и стягат кожата, оставяйки дълготрайна хидратация и по..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Марка: Antipodes Модел: 4953
Копринено лекият хиалуронов серум предлага до 72 часа хидратация, за да успокои дехидратираната кожа и да придаде свеж вид.Ползи за кожатаРастителната хиалуронова киселина в комбинация с морски растения, бамбуков фермент и краставица, намаляват загубата на влага и подхранват за една мека, еластичн..
88.00 лв.
без ДДС:88.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4879
Тази година списъкът с желания до Дядо Коледа включва - гладка и мека кожа ! Това дуо с аромат на мляко и бисквити е сладко лакомство за вкусна празнична кожа. Сета съдържа-  скраб за тяло и масло за тяло и двата по 100 мл.Начин на употреба:  Вземете малко количество скраб за тяло и з..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4878
Веган дуо от скраб за устни и балсам за устни на  NCLA Beauty с аромат на канела, който ще ви топли през есенно-зимния сезон. В сета има и силиконов скрабър, който се използва заедно със скраба за устни.Начин на употреба:Нанесете малко количество скраб за устни Sugar Sugar върху чисти и сухи ус..
57.00 лв.
без ДДС:57.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4877
Скраб за тяло на NCLA Beauty. Ексфолиращите и дълбоко овлажняващи съставки ще преобразят усещането на кожата ви и ще ви оставят да миришете невероятно. Тези съставки може да са сладки, но са много ефикасни за суха кожа. Hey, Sugar е изцяло натурален, дълбоко овлажняващ и нежно ексфолиращ захарен скр..
72.00 лв.
без ДДС:72.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4876
Сет от скраб и масло за тяло за най-гладкия и нежен рожден ден! Всеки продукт от това дуо е по 100 мл. Зарадвайте себе си или някоя близка приятелка за рожден ден, с този сет за тяло с аромат на торта за рожден ден!Начин на употреба:  Вземете малко количество скраб за тяло и за по-интензив..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4871
Интензивно, естествено и веган дуо за грижа на устните ви, с вкусен аромат на лимонада. Sugar, sugar захарният скраб за устни нежно ексфолира, хидратира и изсветлява, докато балсама за устни Balm Babe интензивно успокоява и подхранва устните. Всеки комплект се предлага със силиконов скраб за устни з..
57.00 лв.
без ДДС:57.00 лв.
Марка: NCLA Beauty Модел: 4866
Изцяло веган, натурален и с чист състав захарен скраб за устни. С аромат на праскова.15 млНачин на употреба: Нанесете малко количество на сухи и чисти устни и масажирайте, след което избършете с кърпа. Може да нанесете след това някой от балсамите за устни на NCLA Beauty.Състав: Butyrosper..
33.00 лв.
без ДДС:33.00 лв.
Марка: Antipodes Модел: 4855
Сет за бляскава кожа, съдържащ 3 от най-продаваните продукти на марката Antipodes. Сертифициран веган и с естествен витамин С от австралийския суперплод слива какаду. Сетът е идеалният подарък.Продукти:1. Серум за лице за сияйна кожа с витамин С - 30 мл2. Почистващ гел за лице с витамин С - 50 мл&nb..
110.00 лв.
без ДДС:110.00 лв.
Марка: Antipodes Модел: 4849
Лек хидратиращ гел за очи с кофеин за подобряване на  подпухналостта на очите, торбичките под очите и сухата кожа. Кафето и червените водорасли в комбинация с краставица и богати на антиоксиданти новозеландски суперплодове се справят с подпухналостта. Растителната хиалуронова киселина и меда от..
78.00 лв.
без ДДС:78.00 лв.
Марка: Antipodes Модел: 4844
Нощен био серум с ретинол за по-гладка, по-млада кожа. Този нощен серум е задвижван от двойна доза анти-стареене: масло от какай, естествен био-ретинол и бакучиол -  алтернатива на ретинола. Ултра-чистата формула със 100% естествен произход стимулира колагена, за да омекоти фините линии и бръчк..
92.00 лв.
без ДДС:92.00 лв.
Показва 1 до 12 от 132 (11 страници)