Меню
Количка

Натурална козметика и грим

Kакво е натурална козметика и как ние избрахме марките и продуктите в H EARTH YOU

Натурална козметика 1 - висококачествени продукти
Натурална козметика от Hearth YOU


Натурална козметика се смята, че е тази, която се прави от природни суровини, най-често растителни и на минерална основа. За съжаление все още няма точно приети стандарти, определящи критериите, по които можем да разпознаем натуралната козметика, затова и на този етап всеки може да тълкува понятието според собствените си виждания и разбирания. Хубаво е все пак да уточним някои факти за натуралната козметика, които са погрешно разбрани, за да сме по-прецизни и информирани в избора си за натурална козметика.


Факти за натуралната козметика:

Натурална козметика – съдържание на синтетични съставки

Много често се смята, че натуралната козметика не включва синтетични съставки и химия, но в крайна сметка това е невъзможно, тъй като химията е 

навсякъде около нас. Много от натуралната козметика включва минимум стабилизатори и/или консерванти, за да могат продуктите да достигнат до крайния потребител и да са годни за употреба по-дълго време. Има и продукти, на които пише „натурална козметика“ и съставките им са естествено добити, като например петрол или живак, но определено не са съставки, които препоръчваме да слагате върху кожата си.


"Веган" натурална козметика                                     

Още едно от схващанията за натуралната козметика е, че „натурална“ означава „веган“, но натуралната козметика може да включва животински продукти, като мед, слуз от охлюв, рибен колаген и други. Хубаво е да сме наясно, че някои от тези съставки за натурална козметика са добити или извлечени по изключително мъчителен начин за животните.


"Органична" натурална козметика:

Също така,  разбирането, че всяка натурална козметика е органична е грешно. За да се нарече една съставка, органична, то суровината трябва да е отглеждана в почва без пестициди и изкуствени торове. Един продукт може да е изцяло растителен, в същото време всички суровини да са пръскани с пестициди, и етикета „растителен“ или „натурална козметика“ да подведе потребителя, че е продукт, който е добър за кожата.


 

Какво за нас е натурална козметика и какви са нашите продукти

 
Темата за натуралната козметика и натуралните продукти е доста обширна и за всеки може да има различно определение, затова ние решихме да ви споделим какво за нас е натурална козметика, за да разберете по-добре избора ни на натурална козметика, продукти и марки в H EARTH YOU.
 
Създадохме H EARTH YOU, с идеята да съберем на едно място марки и продукти, които са добри и отговорни към хората и природата. Всички марки и голяма част от продуктите им тестваме преди да решим дали да ги предлагаме в магазина ни.
Натурална козметика 2 - разгледайте нашите предложения
Натурална козметика - вижте още

 

Как да изберем натурална козметика

 
При избора на натурална козметика, за нас продуктите и марките трябва да отговарят на определени критерии.
 

Нашите критерии за продукти и натурална козметика:

 
-       да са максимално чисти – тоест да не съдържат доказани токсични съставки, такива които са карциногенни, влияят на ендокринната система или върху здравето на човек, като цяло.
-       да не са тествани върху животни – ние изключително много обичаме животните и смятаме, че никой няма право да измъчва и използва за опити живи същества ако те изрично не са дали съгласието си.
-       Избягваме натурална козметика със съставки, които са добити чрез жестокост върху животни. Много хора нямат представа какви ужасяващи съставки извлечени от животни има в козметичните продукти, а начина, по който се измъчват или убиват животните, за да може да сме по-красиви е още по-отблъскващо.
-       марките, които създават натуралната козметика да са максимално прозрачни какво се случва по веригата от добиването на суровините, през производството, до стигането на продукта до крайния клиент и да произвеждат натурална козметика във фабрики където се плаща справедливо на служителите.
-       опаковките също са от голямо значение, би било чудесно да изключим изцяло пластмасата от опаковките на продуктите, тъй като освен, че те са главен замърсител, самото им производство също има отрицателно действие за околната среда. Но за момента не всяка формула на продукт и марка може да се откаже изцяло от пластмасата. Затова ние предлагаме и натуралната козметика в опаковки, в които има пластмаса, която е или рециклирана или може да бъде рециклирана, защото след разговор с някои марки, се оказва, че процеса на замяна на опаковките не е толкова лесен и бърз. Естествено имаме и марки с продукти в стъклени или изцяло алуминиеви опаковки, натурална козметика в кутии със семена, които можеш да посадиш и тн.
-       за нас е плюс, когато видим, че дадена марка на натурална козметика прави избор на съставките в продуктите си мислейки и за природата и избира такива, които по-лесно се възобновяват. Също така е предимство и ако самата марка участва във възобновяването на ресурсите, които използва за натуралната козметика, която произвежда или участва в различни инициативи, които са в полза на нашата планета или нейните обитатели.
-       не на последно място избираме марките и по ефикасността на продуктите й. Както споменахме по-горе ние използваме минимум по няколко продукта на всяка марка с натурална козметика (а и от всички останали категории продукти, които предлагаме), преди да решим дали тя да бъде част от H EARTH YOU или не. Това ни дава спокойствието, че когато сме пробвали дадена натурална козметика и ни е допаднала, можем да я препоръчаме и на вас.
Натурална козметика 3 - Розова кварцова вода за лицеНатурална козметика - разгледайте козметиката ни с кристали
       

Сертифицирана натурална козметика

Натурална козметика 3 - най-доброто решение
Натурална козметика - разгледайте предложенията ни
 
Повечето от марките за натурална козметика, които предлагаме имат сертификати, които доказват, че са веган, органични, продуктите им са създадени без насилие над животни, една от марките ни Odacité има серитифкат за слънцезащитните си продукти, че са безопасни за природата и моретата, т.е когато се намажеш с техният крем и се къпеш в морето или океана не вредиш на водните обитатели, на кораловите рифове и не замърсяваш допълнително околната среда, не е ли готино?
Страхотно е, когато марките за натурална козметика имат сертификати за техните продукти, тези сертификати обаче изискват освен работа върху съставките и продуктите и парични ресурси, които не всяка марка може или иска да похарчи. Това, че дадена марка няма сертификати, не я прави по-малко „натурална“ или непременно не можем да й имаме доверие за произхода на суровини и продукти. Това, което ние правим и ви съветваме и вие да правите е да се интересувате по-задълбочено, когато избирате продукти за себе си от натурална козметика, а и било то и от синтетичната, преди да решите дали да ги използвате. Ние все още се учим на толкова много неща за натуралната козметика и натуралните продукти, ще се радваме заедно да се учим и споделяме опита си и какви са ползите от използването на натурална козметика.

Какво е натурална козметика и как ние избрахме марките и продуктите в H EARTH YOU

Факти за натуралната козметика

Натурална козметика – съдържание на синтетични съставки

"Веган" натурална козметика

Органичнa натурална козметика

Какво за нас е натурална козметика и какви са нашите продукти

Как да изберем натурална козметика

Нашите критерии за продукти и натурална козметика 

Сертифицирана натурална козметика


Натурална козметика 10
Натурална козметика - Разгледайте при нас!
Ac+R - антиейджинг серум за лице за младежко излъчване Ac+R - антиейджинг серум за лице за младежко излъчване
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 636
Широкоспектърен серум концентрат за лице, противопоставящ се на възрастта. Богат на антиоксиданти серум, който помага на кожата да изглежда по-гладка, стегната и без възраст.Съдържа:- Акай бери - една от най-високите антиоксидантни сили в света. Подобрява външния вид и тонуса. За по-стегната и без б..
123.00 лв.
без ДДС:123.00 лв.
Ap+P - успокояващ серум за лице против зачервяване и крехки капиляри Ap+P - успокояващ серум за лице против зачервяване и крехки капиляри
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 643
Серум концентрат за лице - ултра успокояващ, експертно формулиран за крехка и чувствителна кожа, смекчава появата на зачервяване и видими капиляри.Съдържа:- Кайсиево масло - използвано от векове в традиционната китайска медицина за намаляване появата на зачервяване и раздразнение. Съдържа множество ..
84.00 лв.
без ДДС:84.00 лв.
Ba+S Eye  - стягащ серум за околоочен контур Ba+S Eye  - стягащ серум за околоочен контур
Top Brand Out Of Stock
Марка: Odacité Модел: 641
Серум за околоочен контур. Високо хранителен серум, специално формулиран за деликатната, тънка зона около очите.Съдържа:- масло от Баобаб - богато на витамини А, Е, и F, както и на растителни стероли, това великолепно масло се насочва към всички видими признаци на стареене и помага за намаляване поя..
102.00 лв.
без ДДС:102.00 лв.
Bl+C -  серум за лице против пъпки за мазна и комбинирана кожа Bl+C -  серум за лице против пъпки за мазна и комбинирана кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 649
Серумен концентрат за мазна и комбинирана кожа. Използвайте директно върху пъпки или пента вследствие на акне.Съдържа: - масло от Черен кимион - помага за пречистването на кожата, насърчавайки по-гладък и ясен външен вид;- Каяпут - поддържа свеж и чист, видимо без петна и белези от акне тен.В а..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Bl+J - антиейджинг серум за лице за енергия на клетките Bl+J - антиейджинг серум за лице за енергия на клетките
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 638
Серумен концентрат за лице, силно овлажняващ, който помага да се вдъхне нов живот на кожата, разкриващ енергизиран и по-сияен тен.Съдържа:- Боровинка - истинско съкровище от антиоксиданти, богато на хранителни вещества;- Жасмин - съчетава се с маслото от боровинки, за да помогне за спасяването на де..
102.00 лв.
без ДДС:102.00 лв.
Bu+L - стягащ серум за лице за отпусната кожа Bu+L - стягащ серум за лице за отпусната кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 642
Серумен концентрат за лице, който работи като естествен ретинол. С бета-каротин (естествен витамин А) и витамин С за видимо укрепване на външния вид на кожата и предефиниране на контура. За стегната и млада кожа.Съдържа: - масло от Бурити и Пекуи - редки и скъпоценни от амазонската гора. Богати..
98.00 лв.
без ДДС:98.00 лв.
Ca+C - успокояващ серум за лице за чувствителна кожа Ca+C - успокояващ серум за лице за чувствителна кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 1681
Успокояващ  серумен концентрат, формулиран да помогне на чувствителната кожа да развие усещане за сила и комфорт.Етеричното масло от Лайка се съчетава с Камелина, за да успокои чувствителната кожа и да намали появата на зачервяване.Биологично отгледано в Съединените щати, маслото от Камелина е ..
84.00 лв.
без ДДС:84.00 лв.
CaR Vital - антиейджинг серум за лице за жизнен блясък CaR Vital - антиейджинг серум за лице за жизнен блясък
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 635
Серумен концентрат за лице. Оставете витамините от див морков да заредят кожата Ви със свеж и здрав блясък. Това рядко и ценно масло се счита за еликсир на красотата от предците на френските кралици.Ако харесвате кожа без грим, този серум е чиста магия. Всяка капка от това богато на  хранителни..
123.00 лв.
без ДДС:123.00 лв.
Gr+G -  серум за лице за мазна и комбинирана кожа склонна към акне Gr+G -  серум за лице за мазна и комбинирана кожа склонна към акне
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 647
Серумен концентрат за лице. Този бързо абсорбиращ и дълбоко пречистващ серум помага за подобряване външния вид на упорита, склонна към акне кожа.Съдържа: - масло от Гроздови семки - богато на линолова киселина, помага за подобряване вида на запушени пори и пъпки, като предотвратява излишното лъ..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Gt + L - серум за лице със сияен ефект за девитализирана кожа Gt + L - серум за лице със сияен ефект за девитализирана кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 644
Икзлючително ефективен серумен концентрат за лице, който подобрява външния вид и блясъка на кожата.Съдържа: - Зелен чай - активен източник на антиоксиданти и тайната за красотата на гейшите;- масло от семена на Камелия - извлича се от богатите на антиоксиданти семена на зеления чай;- Лимонена т..
90.00 лв.
без ДДС:90.00 лв.
Jo+L - серум за лице за запушени пори на мазна и комбинирана кожа Jo+L - серум за лице за запушени пори на мазна и комбинирана кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 648
Серумен концентрат за лице - ефективен серум, насочен към запушванията и примесите по кожата, помагащ за пречистване на външния вид на порите.Съдържа: - Жожоба - поради отличителната си химична структура, Жожоба помага за подобряване на външния вид на запушените пори и балансира излишния себум;..
76.00 лв.
без ДДС:76.00 лв.
Mo+P - хидратиращ серум за лице за много суха кожа Mo+P - хидратиращ серум за лице за много суха кожа
Top Brand
Марка: Odacité Модел: 640
Серумен концентрат, който интензивно подхранва. Специално формулиран за овлажняване на груба, напукана кожа в резултат на силна сухота.Съдържа:- масло от Моринга - наситено с есенциални мастни киселини и антиоксиданти. Използва се в мехлеми за кожа още от египетско време за дълбоко подхранване;- Пет..
98.00 лв.
без ДДС:98.00 лв.
Показва 1 до 12 от 180 (15 страници)