Меню
Количка

Домашни любимци

Какво е натурална козметика и как ние избрахме марките и продуктите в H EARTH YOU

 

Натурална козметика се смята, че е тази, която се прави от природни суровини, най-често растителни и на минерална основа. За съжаление все още няма точно приети стандарти, определящи критериите, по които можем да разпознаем натуралната козметика, затова и на този етап всеки може да тълкува понятието според собствените си виждания и разбирания. Хубаво е все пак да уточним някои факти за натуралната козметика, които са погрешно разбрани, за да сме по-прецизни и информирани в избора си за натурална козметика


Много често се смята, че натуралната козметика не включва синтетични съставки и химия, но в крайна сметка това е невъзможно, тъй като химията е навсякъде около нас. Много от натуралната козметика включва минимум стабилизатори и/или консерванти, за да могат продуктите да достигнат до крайния потребител и да са годни за употреба по-дълго време. Има и продукти, на които пише „натурална козметика“ и съставките им са естествено добити, като например петрол или живак, но определено не са съставки, които препоръчваме да слагате върху кожата си.

 

Веган натурална козметика

 

Още едно от схващанията за натуралната козметика е, че „натурална“ означава „веган“, но натуралната козметика може да включва животински продукти, като мед, слуз от охлюв, рибен колаген и други. Хубаво е да сме наясно, че някои от тези съставки за натурална козметика са добити или извлечени по изключително мъчителен начин за животните.

 

„Органична“ натурална козметика:

Също така,  разбирането, че всяка натурална козметика е органична е грешно. За да се нарече една съставка, органична, то суровината трябва да е отглеждана в почва без пестициди и изкуствени торове. Един продукт може да е изцяло растителен, в същото време всички суровини да са пръскани с пестициди, и етикета „растителен“ или „натурална козметика“ да подведе потребителя, че е продукт, който е добър за кожата.

Тест

Тест2

Марка: Bondi Wash Модел: 815
Сухият шампоан за кучета е идеален за освежаване на козината на вашият любимец между къпанията. Лека и. нежна формула, създадена за чувствителната кожа на кучетата и с аромат Чаено дърво (мелалеука) и лимонена трева, които премахват микробите и отблъскват насекомите, като същевременно успокоява..
29.00 лв.
без ДДС:29.00 лв.
Марка: Bondi Wash Модел: 814
Дезодориращ спрей против миризми, може да пръскате върху леглото или постелката на кучето си. Може да пръскате и директно върху козината на домашния любимец между къпанията за освежаване.Подходящ е и за ароматизиране на помещения и спално бельо.С аромат на Чаено дърво (мелалеука) и лимонена трева, к..
48.00 лв.
без ДДС:48.00 лв.
Марка: Bondi Wash Модел: 813
Натурален балсам за кучета, който е създаден да омекоти и разплете козината на вашия космат приятел. С аромат на Чаено дърво (мелалеука) и лимонена трева, които премахват микробите и отблъскват насекомите, като същевременно успокояват и отпускат. В комбинация с другите съставки в продукта (лавандула..
68.00 лв.
без ДДС:68.00 лв.
Марка: Bondi Wash Модел: 812
Натурален и нежен измивен гел за кучета, създаден специално за чувствителната кожа на кучетата. Може да се използва и за други космати приятели, като котки и коне.С аромат на Чаено дърво (мелалеука) и лимонена трева, които премахват микробите и отблъскват насекомите, като същевременно успокояват и о..
58.00 лв.
без ДДС:58.00 лв.
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)