Новозеландската марка Antipodes за чиста, натурална козметика за лице е една от гордостите на H EARTH YOU. В основата на марката е връзката с природата, науката и устойчивостта. В бизнеса повече от 18 години заемат привилегирована позиция като водеща марка за зелена красота в Нова Зеландия.

 „Когато става дума за грижа за кожата, няма място за грешки!“, казва Елизабет Барбалич основател и главен директор на Antipodes. Поради което е внимателна в подготовката на всеки продукт на Antipodes – която може да отнеме до 18 месеца изследвания и разработки, за да се усъвършенства.

С развитието на Antipodes се развиват и техните съставки – но основната им мисия остава същата: да се превърнат в най-устойчивата и ефикасна марка за естествена красота в света, проправяйки пътя към по-светло бъдеще чрез предоставяне на реални алтернативи на синтетичните формули и отпадъците от опаковки в депата.

Тяхната устойчива грижа за кожата гарантира, че съставките се извличат с максимална свежест и запазват своята хранителна плътност. Работят с органични фермери, които практикуват устойчиви методи на земеделие. Тези фермери отглеждат богати на хранителни вещества съставки, без пестициди.

Много от съставките на Antipodes се добиват от дивата природа на Нова Зеландия, като световноизвестния мед от манука. Използват само висококачествен мед от манука, устойчиво произведен от пчели. Тези пчели събират нектара на дивото растение манука в отдалечени части на Нова Зеландия, така че няма въздействие върху околната среда. Антибактериална и богата на антиоксиданти, тази високоефективна биоактивна съставка спомага за насърчаване на млада и свежа кожа без петна.


Антиоксидантите Vinanza® Grape са в основата на растително захранваните формули на Antipodes. Те са страничен продукт от грозде совиньон блан, отглеждано в лозята на Марлборо. Гроздето се отглежда без химически остатъци, с акцент върху компостирането и рециклирането.

След това гроздовите семена се извличат чрез първия в света метод, който е екологичен. Използва само чиста вода, без разтворители. Това е добре за гроздето, тъй като запазва неговата биоактивност и го предпазва от суровите химикали, които обикновено се използват в техниките за екстракция. Освен това е щадящ околната среда.

Може да повдигнете капака на бурканче Antipodes и буквално да избягате сред природата в Нова Зеландия. Като споменахме „бурканче“ трябва да отделим нужното внимание и на опаковките им, които са вдъхновени от буйната новозеландска природа и следват мантрата - ниска консумация, високо качество. Стъклените бутилки и буркани в аптекарски стил са напълно рециклируеми, както и алуминиевите капачки. Кутиите им също са рециклируеми и са направени от 100% биоразградим картон, отпечатан с еко-растителни мастила. Картонът се добива от устойчиви гори, които използват законови и етични процеси на сеч.

Ако се колебаете от кой продукт да започнете , може да стартирате с Почистващо масло за лице с гроздови семки и Околоочен крем с масло от семена от киви. Ще ни благодарите след това.