В един все по-дигитален свят, жизненоважно за нашето здраве е да излезем навън и да се свържем отново с природата.

OriginalDuckhead стартира през 2012 г., а тяхната мисия е да внесат стил и качество в дъждовните дни, като създадат възхитителни, екологични, дълготрайни чадъри, които предизвикват радост във всеки, който ги срещне и кара всеки, който ги използва, да се откроява от тълпата.

Всеки чадър въплъщава идеалния баланс между издръжливост и стил, което го прави идеалният аксесоар, който да вземете със себе си на всяко пътуване.

Чадърите на Original Duckhead са ръчно изработени с помощта на старинни техники, адаптирани към съвременната употреба. За да живее дълъг продуктивен живот всеки един чадър, от бранда винаги дават приоритет на най-висококачествените екологични материали и конструкция.

Сенниците са направени от рециклиран rPET плат, универсален и здрав материал. rPET е създаден от рециклирани отпадъци след употреба, като се използват 9 пластмасови бутилки на чадър. rPET изисква по-малко енергия и допринася за по-малко CO2 в атмосферата, отколкото производството на полиестерни и найлонови тъкани. Дръжките са ръчно изработени от устойчиво масивно дърво от бреза, а рамките са ветроустойчиви - изработени от алуминий и стомана с висока якост. Всички чадъри са леки, компактни и разполагат с бутон за автоматично отваряне.

Оценени като най-добрите компактни чадъри и ценени от стотици хиляди клиенти по целия свят, компактните чадъри на Original Duckhead са задължителни, поради тяхното несравнимо качество и екологичен дизайн.

Най-новото попълнение на марката са чантите за многократна употреба. Излишните материали от сенниците за чадърите, се превръщат в "полезни" торби. За направата на всяка торба се използват 6 рециклирани пластмасови бутилки.


Чадърите и чантите могат да бъдат чудесен подарък, защото са практични, устойчиви и символични. Това е подарък, който показва, че ви е грижа за близките и околната среда!