„Това, което правим днес, има значение. Намерението и действието оформят бъдещето.“ – казват от марката и допълват: „Отделянето на време и грижите са от решаващо значение за създаването на света, който искаме да видим.“

Стартът на Karst е през 2016 г. в Сидни с оригинална идея и истинска цел - да правят красиви, целенасочени продукти, които са съзнателни за околната среда. Това означава създаване на висококачествени канцеларски материали - тетрадки, дневници, планери, скицници, моливи и други. Всички те са направени от алтернативни материали, използвайки съществуващите вече отпадъци от строителната и минната промишленост.

Тефтери, тетрадки и планери - направени от каменна хартия – 80-90% натрошен камък(калциев карбонат) и 10% нетоксична смола за свързване на каменните частици. Каменната хартия е като традиционната, но много по-добра. Тя е по-гладка (като кадифе), по-ярка, по-трайна (устойчива на скъсване), водоустойчива (няма да абсорбира разлята върху нея течност) и не може да ни пореже като обикновената хартия.

Моливи-цветни и графитни - направени изцяло от графит с твърдост 2В, които са 5 пъти по-издръжливи от стандартните моливи. Без дървена обвивка, само матирани, за да не цапат пръстите при употреба.


Възможно е да се прави хартия без отпадъци. Без хлор и киселина. Без вода. Без дървета. Изработена от рециклиран камък и без никакви избелващи вещества, киселини или дървета, Karst е преустроена, за да бъде по-добра от обикновената или рециклираната хартия. Да бъде по-издръжлива, по-устойчива и безкрайно по-гладка за писане или рисуване.

Karst е тук, за да ни помогне да създадем среда, която ни позволява да прилагаме вдъхновение в реалния свят. Среда, която позволява на нашите идеи да протичат естествено, без препятствия или неудобства.

Отговорните бизнес практики вървят ръка за ръка с добрия дизайн. Karst Stone Paper превъзхожда традиционния си колега по отношение на спестеното количество CO2, вода и енергия. Освен това, иновативният материал има производствен отпечатък, който е с 60% по-нисък от традиционната целулозна хартия.

Функцията трябва да изпреварва формата. Затова смятаме, че хартията на 21-ви век трябва да бъде калциев карбонат.

Доверете ни се  и изненадайте любим човек, а защо не и себе си!