Марката Clothes Doctor се ражда през 2017г от създателката Лулу О‘Конър. Тя вярва, че правилната грижа за дрехите е изключително важна за удължаването на техния живот, а това от своя страна води до по-малко отпадък от текстилната индустрия, която е един от най-големите замърсители на околната среда.

Продуктите на марката са с натурален състав и са дълго разработвани така, че ефекта им да е също толкова добър, колкото препаратите с химичен състав. Освен това, някои от техните продукти са специално създадени, за да може всеки да се грижи за по-специфичните и деликатни материи в гардероба си, без да се налага използването на химическо чистене.

Днес ще ви представим част от продуктите на Clothes Doctor,  в които се надяваме да се влюбите, както беше и при нас още при първото им използване.

No. 2 Signiture Eco Wash


Това е най-универсалният продукт на марката и по нищо не приличащ, на който и да е друг препарат на пазара. Това е първата формула създадена от марката създателката Лулу О‘Конър казва, че „ това е препаратът,  който й е липсвал в нейната грижа за дрехите“ и затова е решила да създаде първо него. 

No.2 Signature Eco Wash съчетава силата на професионалното. Почистване с растителни съставки, придаващо мекота и сила на тъканите.

Продуктът е на прахова основа, специално създаден да се разтваря добре при по-ниски температури. Работи супер ефективно при пране на 30 градуса.

No.3 Cashmere & Wool Eco Wash


Кашмирените и вълнени дрехи са прекрасни за есенно-зимния сезон, но често се случва, че след химическо чистене ни ги връщат безжизнени и загубили блясъка си.

Именно поради тази причина е създаден и No.3 Cashmere & Wool Eco Wash, който е брилянтна алтернатива на химическото чистене в домашни условия.

Леко ароматизиран със сандалово дърво и пачули, наред с други важни съставки, този препарат е идеален за нежно почистване, подновяване и омекотяване на вашите кашмирени и вълнени дрехи. В него се съдържа и специална естествена формула против молци, която предпазва дълго време след изпиране дрехите ви в гардероба ви.

No.4 Silk Eco Wash


Коприната е мека, лъскава и луксозна материя, която има естествен блясък и добра абсорбция. Но коприната е изключително деликатна и влакната понякога могат да се разграждат от топлина и изпотяване, така че е най -добре да отделите време и грижи, при почистване на копринените си дрехи.

Истината е, че всъщност можете да спестите много време и пари, като деликатно измиете коприната на ръка у дома, вместо да носите дреха на химическо чистене всеки път, когато установите, че се нуждае от освежаване. Clothes Doctor вярват, че измиването на коприна у дома всъщност може да доведе до по -добри резултати и да остави усещането и вида дълго след изпиране.

На всичкото отгоре, препарата за коприна е деликатно ароматизирана с пачули и бергамот, за да възстанови естествено луксозното усещане на коприната и да я остави да ухае страхотно.

No.5 Sportswear Eco Wash


Формулата за изпиране на спортни дрехи на Clothes Doctor се предлага е патентована "Freshen™ и осигурява напълно натурално четиристранно изпиране против миризми и бактерии.

Неговата сила е в почистването, което елиминира миризмата, бактериите и гъбичните спори, за да остави спортните ви дрехи. Освежени след всяко изпиране. С леко спайси аромат от евкалиптово масло, чаено дърво и лимонена трева, оставят дрехи естествено свежи.

Бутилките на продуктите са изработени, така че да могат да се използват многократно да могат да се рециклират. Те са направени от алуминий. Ако не можете да намерите начин да преизползвате бутилката си от препарата, можете да ни я изпратите или донесете на място в магазина ни на ул. Солунска 58,  ние ще се погрижим за нея.