Меню
Количка

Бебешка козметика

Защо е важно да сме внимателни при избора на бебешка козметика

Бебешка козметика 1 - снимки
Бебешка козметика - купете сега


Едно от предизвикателствата на всеки нов родител е избирането на бебешката козметика. Обикновено се доверяваме изцяло на педиатрите и избираме бебешка козметика, която те ни препоръчват. Поглеждали ли сте, обаче, състава на тази бебешка козметика? В много от тези продукти има съставки, които не са подходящи за нежната и чувствителна кожа на  бебето. Бебетата и децата са изключително уязвими към вредното въздействие на замърсителите на околната среда и токсичните химикали. Проучвания доказват, че бебетата до 2 годишна възраст са около 10 пъти по-уязвими към канцерогени от възрастните, а децата между 2 и 15 години са 3 пъти по-застрашени. Затова изборът на всеки родител относно детска и бебешка козметика трябва да е по-прецизен. 


За какво да внимавате при избора на бебешка козметика


1. Избирайте бебешка козметика, която е специално създадена за бебета, тъй като шампоаните,  лосионите и измивните средства за бебета и деца са създадени доста по-нежни щадящи, като формули.

2. Бебешката козметика  трябва да е с физиологично pH 5.5, тъй като това е естественото pH на кожата. Бебешка козметика с различно от физиологичното pH може да увреди деликатната бебешка кожа.

3. Преглеждайте внимателно съставките на бебешката козметика, като избягвайте наличието на токсични съставки, които биха могли да навредят на бебето ви. Избягвайте следните съставки в бебешката козметика:

-  синтетични аромати – да, те са доста привлекателни, но не и когато става въпрос за деликатната кожа на бебетата. Синтетичните аромати съдържат много химикали и са едни от най-разпространените алергени.

- фталати – група химикали, които в последните години стават все по-набедявани за редица здравни проблеми. Фталатите се използват., като пластификатори в пластмасовите продукти, но и може да ги намерите в козметични продукти, включително и в някои бебешки козметики, като функцията им е да разпръскват ароматите на продуктите. Фталатите са виновни за нарушение при функциите на щитовидната жлеза, повишава риска от диабет и намалява тестостерона при мъжете.  Препоръчваме  избягването им в бебешката козметика. 

Бебешка козметика 2 - мнения
Бебешка козметика - разгледайте предложенията ни

- phenoxyethanol – един от най-разпространените консерванти в козметиката, включително присъства в доста бебешка козметика е феноксиетанола. Този консервант може да причини сериозни здравословни проблеми при вдишване, поглъщане или абсорбиране в кожата. Дори ако концентрацията му е под 1%, феноксиетанола е все толкова опасен. Затова избягвайте напълно наличието му в бебешката козметика.

- формалдехид – консервант, използван в бебешката козметика ( и не само), който е известен с предотвратяването на развитието на микроби в продуктите, като същевременно удължава срока им на годност. Проучвания откриват, че той е силен алерген, употребата му може да предизвиква затруднено дишане, главоболие, раздразнения на гърлото и очите, а също може да доведе до рак. Определено не искате тази съставка в бебешката козметика на вашето дете.

- сулфати- напоследък доста продукти за баня избягват сулфатите, защото е доказано, че при контакт с кожата, причиняват сърбеж, зачервявания и сухота на кожата. Съветваме ви да проверявате бебешката козметика за сулфати.

- парабени – присъстват в повечето продукти за лична хигиена, като консервант. За съжаление бързо се абсорбират в кожата и трябва да се избягват в бебешката козметика, тъй като могат да причиняват дразнене на кожата. Най-добре избягвайте изцяло парабените в бебешката козметика.

- propylene glycol – използва се в козметиката, заради свойството му да омекотява кожата, но е опасен, тъй като може да зачерви и раздразни кожата. Проверявайте бебешката козметика за тази съставка, за да не навредите на нежната бебешка кожа.

-  талк – в миналото доста често срещана съставка е била в бебешката козметика и по-точно в бебешките пудри. Той, обаче дразни белите дробове при вдишване, а има скорошни изследвания показващи, че талка може да е канцерогенен. При възможност премахнете пудрите, като цяло от селекцията с бебешка козметика, тъй като вече съществуват доста по-добри продукти, които поддържат интимните зони на бебето.


Може би след като се изчели по-горните редове сте се убедили, че най-добрият избор за козметични продукти е натуралната бебешка козметика. Това не значи, че когато видите етикета „натурално“ трябва да вярвате на 100% в чистите съставки на бебешката козметика. 


Как да изберете подходяща натуралната бебешка козметика

Бебешка козметика 3 - качество
Бебешка козметика - голямо разнообразие


- Винаги проверявайте състава на бебешката козметика, за да сте сигурни, че предлагате най-доброто на вашето дете,  защото не всяка натурална съставка е подходяща за бебета и малки деца.

- Ако сте се спрели на някой продукт от  бебешка козметика, проучете повече за самата марка – какви са ценностите на марката, какви съставки избягват, от къде се сдобиват със суровините за създаването на бебешката козметика и др.

- Придържайте се към минимум продукти бебешка козметика, която да използвате, защото въпреки,  че бебетата са с деликатна кожа, се нуждаят от само няколко продукта  за грижа за кожата им. Продукт от бебешката козметика, без който не можете е измивен продукт за тяло, доста често при бебешката козметика те са подходящи и за коса, но ако все пак косата на бебенцето е  много гъста може да вземете специален шампоан. Лосионът за тяло също е задължителна част от бебешката козметика, защото кожа  на бебетата има нужда от по-голяма хидратация. Последният продукт, от който се нуждаете при селекцията с бебешка козметика е специален крем, който да поддържа зоната около пелените чиста и суха. Колкото по-малко и различни  продукти използвате, толкова повече щадите кожата на вашето бебе.

- Още един задължителен продукт от бебешката козметика особено през лятото е слънцезащитен крем. Препоръчваме да изберете,  такъв на минерална основа.


Бебешката козметика, която ще откриете в H EARTH YOU


Бебешката козметика, която предлагаме в магазина ни е на марката Bondi Wash, които създават продукти за поддръжка на дома, на тялото, за бебета и кучета изцяло на растителна основа,  използвайки местни Австралийски растения, известни с техните свойства.

Бебешката козметика на Bondi Wash включва – измивен гел за тяло и коса, балсам против подсичане и лосион за тяло. Бебешката козметика на марката съдържа екстракт от австралийска ябълка ему за подхранване и защита на бебешката кожа. Леко ароматизирани със смес от етерични масла от син кипарис и петитгрен, предназначени да бъдат безопасни за употреба при бебета. Подходящи са и за деца и възрастни с много чувствителна кожа.


Защо е важно да сме внимателни при избора на бебешка козметика

За какво да внимавате при избора на бебешка козметика

Как да изберете подходяща натуралната бебешка козметика

Бебешката козметика, която ще откриете в H EARTH YOUБебешката козметика 10
Бебешката козметика - Разгледайте при нас!
Марка: Bondi Wash Модел: 818
100% натурален бебешки балсам, който защитава и лекува бебешкото дупе от обриви или крусти по скалпа. Съдържа цинков оксид и е обогатен с екстракт от ябълка Ему, която съдържа 4 пъти повече витамин С от боровинките и е прекрасна за заздравяване и подхранване на кожатаС аромат на син кипарис и петитг..
54.00 лв.
без ДДС:54.00 лв.
Марка: Bondi Wash Модел: 817
100% натурален и нежен бебешки лосион за поддържане на деликатната бебешка кожа мека и подхранена. Обогатен с екстракт от Ему ябълка, която  съдържа  4 пъти повече витамин С от боровинките, подхранва и защитава кожата и е известна със свойствата си за лечение на рани и псориазис.С аро..
54.00 лв.
без ДДС:54.00 лв.
Марка: Bondi Wash Модел: 816
100% натурален измивен гел за бебета със сътавки от природата, създаден да се грижи и подхранва  деликатната бебешка кожа.Обогатен с екстракт от Ему ябълка, която  съдържа  4 пъти повече витамин С от боровинките, подхранва и защитава кожата и е известна със свойствата си за лечение на..
43.00 лв.
без ДДС:43.00 лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)